espa
4119689.jpg

Εμβολιασμός & Αυτισμός: Τι Ισχύει Τελικά;

6 Αυγούστου 20200

Μεγάλη πληθυσμιακή έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ MMR και ASD (μεταξύ εμβολίου MMR και αυτισμού η διάχυση του αυτιστικού φάσματος.)

Ο εμβολιασμός MMR δεν αυξάνει τον κίνδυνο για την διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD), δεν προκαλεί αυτισμό σε ευαίσθητα παιδιά και δεν σχετίζεται με τη συσσώρευση περιπτώσεων αυτισμού μετά τον εμβολιασμό σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που διερευνά εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και της διαταραχής.

Τι έδειξε η νέα έρευνα

Η έρευνα σχετικά με το νέο εμβόλιο το οποίο προλαμβάνει την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες μελέτες μέσω σημαντικής στατιστικής ισχύος και με την αντιμετώπιση υποθέσεων ευαίσθητων υποομάδων και ομαδοποιήσεις περιπτώσεων.

H μελέτη μεγάλου πληθυσμού σε όλη τη Δανία που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine παρακολούθησε 650 7461 παιδιά που γεννήθηκαν στη Δανία από το 1999 εώς τις 31 Δεκεμβρίου 2010 με παρακολούθηση από την ηλικία του ενός έτους έως τις 31 Αυγούστου του 2013.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλή τον Άντερς Ντέιβιντ από το State and Serum Institute Κοπεγχάγης διαπίστωσε σε μία μελέτη πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο του 2002 ότι ο εμβολιασμός MMR δεν σχετίστηκε με το διάχυτο αυτιστικό φάσμα σε αυτή τη δεύτερη μελέτη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσφατα κρούσματα ιλαράς και επίμονες φήμες επανεξέτασαν τη σύνδεση.

Αυτή η πρόσφατη μελέτη περιλαμβάνει μία μεγαλύτερη ομάδα παιδιών και μεγαλύτερη παρακολούθηση τα αποτελέσματα έχουν στατιστική ισχύ.

Αυτή η δεύτερη μελέτη εξέτασε επίσης ανησυχίες σχετικά με την επίδραση του εμβολίου MMR σε συγκεκριμένες ομάδες παιδιών. Εκτός από την εύρεση μη αυξανόμενου κινδύνου μετά το εμβόλιο MMR γενικά, οι ερευνητές επίσης δεν βρήκαν υψηλό κίνδυνο για τις ομάδες των παιδιών με αυτισμό που ορίζονταν σύμφωνα με:

α)το ιστορικό από τα αδέλφια που ανήκουν στο διάχυτο αυτιστικό φάσμα,

β) με τους παράγοντες κινδύνου αυτισμού και

γ) άλλους εμβολιασμούς παιδικής ηλικίας.

Πηγή: ASHA leader

Διαταραχές Παιδιών & Ενηλίκων

Στα ΛΟΓΟΜΑΓΙΚΑ ασχολούμαστε με παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν διαταραχές ομιλίας, ακοής και άλλες ειδικές περιπτώσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.


Άφησε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Μετάβαση στο περιεχόμενο