ΝΕΑ

miguel-andrade-NfaZjll9-8g-unsplash.jpg

16 Σεπτεμβρίου 20190

Η αυξημένη καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Stroke της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.


ergotherapeia-1280x851.jpg

13 Σεπτεμβρίου 20190

Η παιδιατρική εργοθεραπεία στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από ωφέλιμες και εξειδικευμένες δραστηριότητες για το παιδί.

Οι δραστηριότητες γίνονται μέσω παιχνιδιού και έχουν σαν στόχο την βελτίωση κινητικών και γνωστικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης, την ακολουθία κανόνων, καθώς και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής (απαραίτητες για την αυτοεξυπηρέτηση και αυτονόμηση του παιδιού στην καθημερινότητά του).


logotherapeia-ergotherapeia-1280x852.jpg

5 Σεπτεμβρίου 20190

Εργοθεραπεία και Λογοθεραπεία: O ένας κλάδος χρειάζεται τον άλλον. Η λογοθεραπεία και η εργοθεραπεία συμπίπτουν σε διάφορες λειτουργίες, όπως η σίτιση, η κατάποση, η νόηση, η στάση του σώματος, η αντίληψη κ.ά. Η σύγχρονη ιατρική ουσιαστικά διαχωρίζει τις διάφορες λειτουργίες του παιδιού:

  • η φυσιοθεραπεία ασχολείται με την κίνηση του σώματος
  • η εργοθεραπεία σχετίζεται με την αποκατάσταση που παρέχει τη δυνατότητα να εκτελεστούν ουσιαστικές και σκόπιμες δραστηριότητες.
  • η λογοθεραπεία καταπιάνεται διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης – κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες.

logotherapeia-logomagika-welcome.jpg

4 Σεπτεμβρίου 20190

Σας καλωσορίζουμε στην ολοκαίνουρια σελίδα μας!

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με το Εργαστήρι Λογοθεραπείας ΛΟΓΟΜΑΓΙΚΑ στη Λάρισα. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τη Λογοθεραπεία & Εργοθεραπεία για συγκεκριμένες Διαταραχές που αντιμετωπίζουν παιδιά μικρής ηλικίας αλλά και ενήλικες.


Skip to content