ΝΕΑ

aithousaio-systhma.jpg

2 Ιουνίου 20200

Όποτε χρειάζεται να ταξιδέψει κάποιος σ’ ένα καινούργιο μέρος, βγάζει το κινητό, ανοίγει το GPS και πληκτρολογεί την διεύθυνση. Σχεδόν αμέσως, η φωνή του οδηγού απαντά από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμη να βοηθήσει στην κατεύθυνση του επιθυμητού προορισμού. Κανένας δεν ξέρει τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το GPS. Έχει βοηθήσει πολλές φορές τον κόσμο από το να μην χάνει χρόνο για την αναζήτηση και από το να οδηγεί προς αβέβαιους προορισμούς.


O7300D0.jpg

5 Μαΐου 20200

Γνωρίζατε ότι το δεξί ημισφαίριο αναπτύσσεται πρώτο; Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά είναι 3-4 ετών. Το αριστερό ημισφαίριο, από την άλλη, δεν αναπτύσσεται πλήρως μέχρι περίπου την ηλικία των 7, συνεπώς τα πρώτα εφτά χρόνια του παιδιού αναγνωρίζονται ως μια κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξή του.


mytes-podiwn-paidia.jpg

7 Απριλίου 20200

Ο καθένας ας φανταστεί για μια στιγμή πως θα ήταν να νιώθει ενόχληση ή ακόμη και πόνο κάθε φορά που χτυπάει τα πόδια στο έδαφος. Η πίεση που νιώθει σε κάθε βήμα δημιουργεί αμέσως δυσφορία και αστάθεια καθώς κατεβαίνει τι σκάλες, διασχίζει τρέχοντας το δωμάτιο ή σκαρφαλώνει σ’ έναν λόφο. Μπορεί να νιώθει λίγο σαν κλόουν με τα παπούτσια που είναι τεράστια για τα πόδια του καθώς και να σκοντάφτει, παραπατά, χάνει την ισορροπία του ή ακόμα και να πέφτει.


10108.jpg

1 Απριλίου 20200

Το στρές των ημερών το βιώνουν εξίσου έντονα, όλοι οι μύες του σώματος μας… Αυτό που θα χρειαζόμασταν θα ήταν θεραπευτικό μασάζ , να χαλαρώσουμε και να αδιάσει η σκέψη μας.

Μπορούμε όμως και αλλιώς…


10857.jpg

31 Μαρτίου 20200

Εύκολα, οικονομικά και παιδαγωγικά! Η διάσημη Ιταλίδα παιδαγωγός Maria Montessori συνιστούσε να παίζουμε με τα παιδιά ηλικίας 2-5 ετών παιχνίδια, τα οποία μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, χωρίς τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων αντικειμένων. Αυτά τα παιχνίδια περιελάμβαναν αντικείμενα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στα σπίτια μας, όπως βαζάκια και τα καπάκια τους, μανταλάκια και μερικά μικρά παιχνίδια. Εννοείται, βέβαια, ότι πρέπει να’μαστε πολύ προσεκτικοί ώστε το παιδί να μην τραυματιστεί με κάποιο απ’αυτά τα αντικείμενα.


21186.jpg

26 Μαρτίου 20200

Η παιδική δυσπραξία είναι μία κινητική διαταραχή, δηλαδή μία δυσκολία στην πράξη στην οποία υπάρχει νευρολογικό υπόβαθρο. Η δυσκολία εντοπίζεται στον κινητικό προγραμματισμό ή/και στην κινητική εκτέλεση, δηλαδή στον σχεδιασμό ή/και στην εκτέλεση μιας κίνησης. Από την σκοπιά ενός Λογοθεραπευτή εντοπίζεται στην ομιλία και στο σύστημα του στόματος ενώ από τη σκοπιά ενός Εργοθεραπευτή στο σύστημα του σώματος και της κίνησης του στο χώρο.


185.jpg

19 Μαρτίου 20200

Γιατί τα μωρά δεν πρέπει να παραλείπουν τη φάση του μπουσουλήματος;

Το μπουσούλημα φαίνεται να είναι μία σημαντική φάση στην ανάπτυξη του μωρού. Είναι ένα βήμα που υποθετικά κάθε παιδί κάνει. Ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών, όμως, το παραλείπουν και ο διάλογος που έχει πυροδοτηθεί σχετίζεται με το εάν είναι ή όχι απαραίτητο αυτό το βήμα για την ανάπτυξη τους.


2371.jpg

10 Μαρτίου 20200

Οι γονείς είμαστε τα πρώτα άτομα με τα οποία το παιδί μας καλείται να επικοινωνήσει. Είναι η πρώτη ανθρώπινη σχέση που χτίζει για αυτό και είναι πολύ σημαντική.

Από ποια ηλικία πρέπει να μιλάμε στο παιδί μας;


3622.jpg

5 Μαρτίου 20200

Έρευνες δείχνουν ότι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες κρύβονται πίσω από τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), αν και τα ακριβή αίτια δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα. Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί ερευνητές, προσπαθώντας να διερευνήσουν τους παράγοντες που προκαλούν ΔΕΠ-Υ, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στο ρόλο της διατροφής. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έδειξαν ότι η διατροφή δεν προκαλεί ΔΕΠ-Υ.


Skip to content