ΝΕΑ

asperger-autismos.jpg

12 Νοεμβρίου 20190

Συχνά στην κοινωνική ζωή μας αναρωτιόμαστε γιατί κάποιος /-α μπορεί να έχει τόσο παράξενη συμπεριφορά που τον / την κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος. Ο νεαρός στο μπαρ που πίνει σκέτο χυμό και κλείνει με τα χέρια τα αφτιά του όταν ανεβαίνει η ένταση της μουσικής κάνει τα κεφάλια της παρέας και των διπλανών του να γυρίσουν.


braxnada-logotherapeia-larisa.jpg

5 Νοεμβρίου 20190

Ένας γενικός όρος για να περιγραφούν οι παθολογικές αλλαγές της φωνής είναι η «βραχνάδα». Όταν βραχνιάζουμε η φωνή μας ακούγεται «λαχανιασμένη» «τεταμένη» ή μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στην ένταση ή στον τόνο δηλαδή πόσο χαμηλή ή υψηλή είναι η φωνή μας.


depy-ti-einai-logotherapeia.jpg

29 Οκτωβρίου 20190

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), είναι μία από τις συχνότερες διαταραχές παγκοσμίως και αποτελεί τη συχνότερη διάγνωση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Χαρακτηρίζεται από αυξημένα – μη αναμενόμενα από το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού – επίπεδα Απροσεξίας, Υπερκινητικότητας / Παρορμητικότητας, που επηρεάζουν τη φυσιολογική λειτουργικότητα του παιδιού. Παρά τη διαφοροποίηση των συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία, τα κύρια χαρακτηριστικά της νόσου επιμένουν σε μεγάλο βαθμό στην εφηβεία και στην ενήλικη ζωή.


paidi-traulismos-erwthseis.jpg

22 Οκτωβρίου 20190

Μία πολύ συχνή ερώτηση που κάνουν οι γονείς στον λογοθεραπευτή είναι «Το παιδί μου τραυλίζει;»

Οι ίδιοι αναφέρουν:

  • Το παιδί μου επαναλαμβάνει πολλές φορές λέξεις ή ήχους
  • Το παιδί μου λέει «εεε» ξανά και ξανά και ξανά
  • Φαίνεται ότι κολλάει σε μία λέξη ή δεν μπορεί να την προσπεράσει

2617807.jpg

15 Οκτωβρίου 20190

Το κίνητρο είναι η σπίθα, η δύναμη που μας ωθεί να ασχοληθούμε με μια δραστηριότητα από την αρχή της έως την ολοκλήρωσή της. Το κίνητρο βρίσκει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής, φυσικά και στην εκπαίδευση.


miguel-andrade-NfaZjll9-8g-unsplash.jpg

16 Σεπτεμβρίου 20190

Η αυξημένη καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Stroke της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.


ergotherapeia-1280x851.jpg

13 Σεπτεμβρίου 20190

Η παιδιατρική εργοθεραπεία στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από ωφέλιμες και εξειδικευμένες δραστηριότητες για το παιδί.

Οι δραστηριότητες γίνονται μέσω παιχνιδιού και έχουν σαν στόχο την βελτίωση κινητικών και γνωστικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης, την ακολουθία κανόνων, καθώς και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής (απαραίτητες για την αυτοεξυπηρέτηση και αυτονόμηση του παιδιού στην καθημερινότητά του).


logotherapeia-ergotherapeia-1280x852.jpg

5 Σεπτεμβρίου 20190

Εργοθεραπεία και Λογοθεραπεία: O ένας κλάδος χρειάζεται τον άλλον. Η λογοθεραπεία και η εργοθεραπεία συμπίπτουν σε διάφορες λειτουργίες, όπως η σίτιση, η κατάποση, η νόηση, η στάση του σώματος, η αντίληψη κ.ά. Η σύγχρονη ιατρική ουσιαστικά διαχωρίζει τις διάφορες λειτουργίες του παιδιού:

  • η φυσιοθεραπεία ασχολείται με την κίνηση του σώματος
  • η εργοθεραπεία σχετίζεται με την αποκατάσταση που παρέχει τη δυνατότητα να εκτελεστούν ουσιαστικές και σκόπιμες δραστηριότητες.
  • η λογοθεραπεία καταπιάνεται διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης – κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες.

logotherapeia-logomagika-welcome.jpg

4 Σεπτεμβρίου 20190

Σας καλωσορίζουμε στην ολοκαίνουρια σελίδα μας!

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με το Εργαστήρι Λογοθεραπείας ΛΟΓΟΜΑΓΙΚΑ στη Λάρισα. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τη Λογοθεραπεία & Εργοθεραπεία για συγκεκριμένες Διαταραχές που αντιμετωπίζουν παιδιά μικρής ηλικίας αλλά και ενήλικες.


Skip to content